Min nya frisyr?

Äntligen har jag hittat en variant av pagefrisyren som jag faktiskt kan tänka mig... Nu återstår det bara att se som jag är modig nog. Vad tycks om den här?

 

En tripp till blåbärsskogen

Jag och Josefin tänkte vara riktigt duktiga igår. Vi gick till skogen och plockade blåbär. Jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv, jag skrek bara EN gång när jag såg en spindel, men den var gigantisk! Blåbären var goda och vädret var jätte fin... till en början.



Sen rätt vad det var, från ingen stans, som en störtskur med regn och åska! Vi sprang tills vi hittade en gran som låg nedanför en kulle, som vi kunde stå under och vänta ut ovädret. Dessvärre, i brist på annat, började man äta av de blåbär man plockat..

                                                            

Det är endå rätt avkopplande att vara i skogen. Lugnt, och allt sköter sig själv i sin egen takt...

Grattis Jossan

Ett stort grattis till min lilla Josefin som äntligen tog mod till sig och tog hål i öronen. Visserligen fick jag boka tid och så, men hon kom, och hon gjorde det! =D Måste säga att det var mkt roligare att titta på, än att göra det själv :P

        
Utan hål                             Med hål

My cutie pie <3

 



Älskar Dig

Den sista sommarrundan?

Igår var det fest, kanske den sista riktiga sommarrundan i Nyköpings hamn. De verkar ju börja stänga nu. Hur som helst, det var förfest hemma hos mig, den var skapligt rolig med lagom mkt folk. Sen drog vi in till Lotsen. Det var inte lika mkt folk som det brukar vara, men det var kul iaf. Dansade hela natten och drack lite för mkt, men det var gött =)

När vi sen drog vidare till kebabhouse och skulle käka träffade jag på Samir, en fd jobbarkompis. Skön kille! =D Jag beställde en kycklingrulle, och jag brukar kunna glufsa i mig dom rätt bra men jag tror inte ens jag fick i mig halva.

Alex var snäll och körde mig och jossan hem från stan, tack så mkt!

Så idag har jag bara legat i soffan. sen kl 12 tills nu. Hur skönt som helst. Kollat på Hancock - som jag för övrigt rekommenderar starkt, superbra - , på Urban Legends som är ett söndags-måste, och på Herkules. Nu börjar det väl bli dags att gå till sängs kanske.. ska ju upp och jobba imorgon. Nu är det dock bara två dagar på mekstoppet kvar, så sen får jag min 5dagars ledighet! =D ska bli så skönt att sluta med den där jäkla dagtiden vi jobbat nu, mkt bättre med skift.

Ha det så bra!

Säg inte att du missat den här!

För de flesta är det old news, men för er som missat, här har ni Achmed the dead terrorist. Hur skoj som helst! =D

http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go&feature=related

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Otroligt saftiga muffins som är svåra att bara ta en av!

12 st
Du behöver:
150 g smör eller margarin
2dl ljust muscovadoråsocker
2ägg
1 citron
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125g rabarber
125g jordgubbar


topping:
2dl crème fraiche
ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar


1. Sätt ugnen på 225C.


2. Rör matfett och muscovadoråsockret smidigt. Rör ner ägggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen . Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 0.5 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.


3.Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.


4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.


5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.


6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.

Låt det smaka! =)    


Mekaniker ;P

Denna dag har bestått av mekande..det är ju sommarstopp på jobbet så jag springer runt med Hans och mekar åtta timmar om dagen i två och en halv vecka. Det är verkligen hur kul som helst! Det enda som är lite trist är när det är något som faktiskt inte är fysiskt möjligt för mig att göra, jag orkar helt enkelt inte. Men det allra mesta går hur bra som helst.

Så, idag efter jobbet åkte jag hem till mamma så att Alex och jag kunde ta en titt på min scooter. Där höll vi på i fyra timmar, den funkar fortfarande inte, men jag håller tummarna.

Nu kom jag nyss hem, ska slänga i mig någon frukt eller nåt och sen hoppa i sängen. Imorgon är det bara att börja om på nytt. Känns lite sådär i och med att det blev tolv timmar med pillande idag.

Natti natt natt!

Melee

http://www.youtube.com/watch?v=mv1206kvh-E

Jag vet inte varför, men jag fölll för den här låten första gången jag hörde den. Måste vara pianoklinkandet... Men den är ju så fin! =) Pojkbandsvarning kanske, men ändå.

101 saker du bör veta hur man gör

"Kan du jonglera? Rita en häst då, eller dansa magdans? Vet du hur man gör när man tapetserar? Eller hur man hänger upp en hylla på bästa sätt? Allt du önskar att du kunde finns beskrivet här, liksom allt du kan tänkas behöva kunna. Dessutom mycket av det du gör varje dag - bara för att du har borstat tänderna varje dag i hela ditt liv betyder inte det att du gör det rätt! Allt serveras här, tydligt förklarat, så nu finns inte längre några undanflykter! Du får dessutom veta hur du undviker jetlag, läser en karta, använder en espressomaskin och stoppar näsblod. Det är helt enkelt svårt att leva utan 101 saker du bör veta hur man gör! "

Det här är lätt den absolut roligaste och kanske nyttigaste boken jag läst på länge! Det finns verkligen allt..! Allt som du inte vet hur man gör, och som du trodde du visste hur man gjorde. Man får lära sig allt från att vika pappersflygplan och uppgradera sin flygstol till förtsa klass, till hur man ska göra för att inte bli bakfull. Trevlig läsning!



Regn, regn och åter regn..

Tråkigt väder!! Jag tycker hela sommaren har varit så, utom några bra dagar här och var.. Får väl åka ngn stans i höst...

Ost - och salamimuffins

Det här är jätte gott som mellanmål eller till fikat!

Ca 6 stora eller tolv normalstora muffins
Du behöver:

4 salladslökar eller 1 liten purjolök, ca 150 g
100 g salami
8 dl vetemjöl ( jag brukar byta ut 4 dl mot 3 dl dinkelmjöl, och 1 dl vetekli)
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök och salami. Fördela smeten i formarna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 min för stora och 12-15 min för normalstora. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten. Servera ljumma eller kalla. Tips! Ost- och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1-2 finhackade paprikor

                                                        
Bild tagen från alra.se

En helg i Sthlm - Lördag

Lars Winnerbäck på Zinkensdamm. Lars Winnerbäck och 19 000 i publiken. Jag, ida, josefin, jacob och julia var fem av dom. Han är så underbar att se på, så alldaglig, men ändå så speciell. Hans musik har ett djup som ingen annan artist har lyckats fånga. ´
Konserten var ganska bra, även om den i Nyköping för två år sen var snäppet bättre, då han nu spelade mycket från den nya skivan ( som jag inte är så förtjust i ). Men han spelade trots det tre gamla av mina personliga favoriter ; Åt samma håll, För dig, Hjärterdams sista sång.
Så, tack Lars, för en underbar kväll!

    

En helg i sthlm - Fredag

080808 - Inget stort för en utomstående, men den största dagen för alla 08-or.

Jag och Josefin åkte upp till Ida för at njuta av en riktig festkväll i världsklass. Eller det var vad vi trodde iaf. Det skulle vara en fest påstureplan fö 50.000 personer, så vi laddade med förfest med jordgubbsdrinkar (JÄTTE GODA!) och drog vidare till Softbar. Ett helt okej ställe att fördricka lite på. Kl 24 drog vi vidare till stureplan. Där skulle vi mötts av hög musik, giganiskt dansgolv och allmänna festligheter, men istället möttes vi av poliser, ingen musik och bara förvirrade människor. Läste idag att det hade varit bråk så de bröt musiken ett tag, jus när vi råkade vara där, typiskt =P
Vi gick vidare till ett ställe som heter Chaplins bar, så länge viick dansa lite skulle kvällen vara räddad... Och det fick vi! Jätte bra musik, roliga människor, liiite för lite vanliga svenskar för min smak, så detblev lite fö "kladdigt" ibland, men endå okej. När de blev för närgångna lekte JOssan och jag att vi var lesbiska för att de skulle fatta att v inte var intresserade - trodde vi- men det blev motsatt effekt. Det dröjde inte länge så hade vi dubbelt så många killar omkring oss.

" Ni ser ju helt slut ut, jag var bara tvungen att säga det" - kommentar av n kille på tunnelbann på väg hem
" Va fan det ä ju bara massa blondiner här" - En kile på stureplan som står bredvid oss.. sorry :P
" Min mobil blev stulen av några mörka killar, min pappa kommer död mig! snälla hjälp mig någon! Det gör inget det var bara min reserv mobil.. HJÄLP MIN MOBIIIIIL!  - Full tjej på tunelbanan





Ikväll är det Lars Winnerbäck, det ska bli hur kul som helst!

RSS 2.0