Måndag 29/9

Jag kunde inte sova nåååångting inatt, men endå var jag inte trött när jag gick upp.. slumrade mig väl igenom natten.

Nu har jag suttit och pluggat till högskoleprovet. ska lägga minst en timme om dagen på det tänkte jag. Jag ska ta mej tusan ha resultat!

Ooo, här kommer lite bilder från i fredags, börjar med min favorit, Josefin tar sig friheter hon.. =)

    (tror det var SARS, ni vet, lungsjukdomen) =P  

 
Igår hade jag och Jenny ( my flatmate ) en liten middag ihop, det var jätte mysigt! Asiatisk nudelgryta med räkor och curry. Och ett glas vin till. Det var mumsigt! Nej nu är det dags att sova. Förmiddag imorgon..


You said I must eat so many lemons
'cause I am so bitter.
I said
"I'd rather be with your friends mate 'cause they are much fitter."

P.S I love you

En seg bakisdag. Jag, ida, jossan karin och marcus hade lite "dagen efter knytis" så vi lagade mat ihop, och åt paj till efterrätt. mumsigt!

Sen tog jag och jossan en prommenad. Det var skönt att komma ut lite, hade bara legat inne hela dagen, utom när jag var nere på affären en snabbis. När vi kom in så satte  jag på en film som jag haft hemma jätte länge, men som jag aldrig haft tid att se. P.S I love you. Så nu har jag och jossan suttit och gråtit nästan 2 h... men inte för att den är sorglig, eller jo visst är den det, men mer för att den är så... fin. Och ja, den går väl in under kategorin "tjejfilm", men den var bra, och ja, jag är tjej.

Så, nu ska jag sitta här en stund, kanske gråta lite till, för filmen har inte riktigt släppt ännu. Sen ska jag nog läsa ngt..


fest

Ikväll är det party, syrrans 18års fest. Gissa om jag är taggad?! woohoo! nu ska jag börja göra mig i ordning. ciao!

Män är från mars, kvinnor är från venus

Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor..." Egentligen är det lika bra att inse det - vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Med den här jämförelsen visar läkaren John Gray hur det vanligaste konflikterna uppstår mellan män och kvinnor. Han ger råd om hur vi rent praktiskt skall hantera dessa skillnader, och hur förståelsen mellan parterna kan öka.

Det här är min nya bibel. Den beskriver verkligen problem som som uppstår, förklarar varför dom uppstår, och hur man ska bemöta dom här problemen. Allt görs med humor och är väldigt lättillgängligt. Det medföljer till och med en parlör det olika fraser " hon/han säger så såhär"  "du hör det här" "hon/han menar det här". Så, alla vänner, nu vet ni vad ni kommer att få i julklapp!


Omvänd rasism

Omvänd rasism är något som jag personligen aldrig förut har upplevt. Till i tisdags.

Samma tjej har snott min tvättid 3 gånger, jag har sagt åt henne snällt förut, men den här gången blev jag riktigt förbannad. Hon kan inte svenska så man får prata engelska med henne. Reglerna till tvättstugan står på svenska så jag försökte förklara lappen för henne. Men hon vägrade att lyssna, för enligt henne var jag inte arg för att hon hade tagit min tvättid. Nej, jag var arg för att hon var neger och jag tydligen är rasist. ( vilket är väldigt lustigt, i och med att jag bor ihop med en tjej från chile, men jaja) Och, i det ögonblick hon spelade kortet "omvänd rasism", rann det totalt över för mig. Det där är det lägsta man kan göra. " åå det är så synd om mig för jag är neger". Det ända jag hade emot henne var hennes handlingar, inte henne som person, det är två helt skilda saker. Men, när hon spelar det där kortet, omvänd rasism, är det inte så konstigt om folk blir rasister. För det som för mig var ett tvättstugeproblem, gjorde hon om till ett "rasproblem", vilket inte direkt gynnar hennes sits, för inte tänker jag höga tankar om henne nu. Problem är problem och ingen fråga om vem som har vilken hudfärg!

Saft och Bullar

 Today 

  • Julia bjöd på bullar idag, det var gott minsann! =D
  • Köpte saft idag bara för att den hade fin färg, det var onödigt. tycker ju inte ens om saft.
  • Köpt tårta som jag ska ta med till jobbet bara för att jag var så klantig igår... 3 gånger!
  • Har fixat grejer så jag kan göra köttbullar i veckan.

              

Comming up

  • Syrran fyller 18 på onsdag.
  • Fest på fredag

smått och gott

Det är så mycket som händer med allt hela tiden , så när jag väl tar mig tid att skriva, så är det inaktuellt. Det är ju lite trisst. Fast samtidigt som allt händer, händer inget. Det är bara samma gamla vanliga hela tiden, samtidigt som det är en bergochdalbana. Är det bara jag?

Har suttit och spelat nya spelet från skaparen av the sims, SPORE. Det är jätte kul, man går i princip från amöba till civilisation, men det är väääldigt kortfattat. Googla det vettja! Hur kul som helst!

    

Så, bästa låten just nu, eller det har varit det ett tag nu, är nästan självklart den här:
http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

Kan ingen bara bestämma vad jag ska göra..?

Un autre Jour

aaah, je suis  fatigué.. je n'ai pas dormi, mais j'ai travallié aujourd'hui. 
 
Maintenant je vais aller regarde la télé ..  =) 

mhmm, det var det man kom ihåg från franskalektionerna. woohoo till mig.  Det står att jag är trött för att jag inte har sovit, men jobbat idag. och nu ska jag titta på tv, vilket är precis vad jag ska göra. så, najsigt att se er, bye bye

Tillbaka från äventyret

The bitch is back in town! Kom hem från en rolig weekend i Götborg igår kväll. Här kommer resan kortfattat:

Fredag:
5½ h buss ner till Göteborg (mindre kul)
Hihihi och sen är jag som vanligt frammme 10 min för tidigt, och Quirino är som vanligt 10 min för sen. Det resluterar i att jag nästan alltid får vänta på honom. Jag har påpekat att det där med tider är ngt han måste lära sig om han ska stanna i sverige, här funkar det inte riktigt som i frankrike =P

Hursomhelst, vi åker hem till honom, han lagar jätte god mat till mig, sen går vi ut och träffar hans kollegor på El Corazon. De är tre från frankrike, en från spanien, en rysk tjej, en kines, och tre svenskar. Så jag fick verkligen öva mig på engelska, franska och lite spanska. Senare drar vi vidare till Bliss. Fick en jätte god drink som jag borde kommit ihåg namnet på... Där stannar vi en liten stund iaf, sen går vi vidare till ngt brat-ställe som heter Push. Tydligen kände de vakten, så vi fick gå in gratis, och fick gratis drinkar. Sen var det dansa hela natten som gällde, tyckte inte om musiken där men det var ok.

Lördag:
Ställde klockan på 8, lördagen hade ett tajt schema. Kl10 var jag uppe... =P Halv tolv var jag klar.... ( oops) Jag och Quirino åkte till Liseberg, jag hade aldrig varit där förut. Hann inte med det när jag å jossan var i gbg tidigare i sommar. Det var rätt skoj, vann en film, åkte lite attraktioner. Men, jag var mer exalterad åt det vi skulle göra efteråt; han hade lovat mig två timmar med shopping! =D Lite motvilligt, men ändå =P Här är lite bilder från Liseberg och när vi "rastar" i en bokhandel. =P 

      

Men, som tur var, för Quirino, var jag väldigt målmedveten i min shopping så jag var klar på 1½ timme. Inte illa för att vara jag. =D På kvällen var det min tur att laga mat, så jag lagade min favoritmat, rödspättarullar. Mumsigt värre. När vi var färdiga med middagen gjorde vi inte så mkt mer, klockan var rätt mkt. Vi hade tänkt att gå till Trädgårn, men vi orkade inte. Var skönt med en lugn kväll.

Söndag:
Hände inte så mkt.... gick upp vid 12.. åkte hem vid 14.. 6h på buss.. jaa inget speciellt.




Det var det från Göteborg!  Au Revoir!





En weekend i göteborg

Jaha imorgon bär det av till Göteborg igen. Hoppas på att jag den här gången ska hinna gå på Liseberg iaf! Så blir det väl ett besök på mitt favoritställe, Trädgrån'. Där ska det partas! =) Lite segt att sitta 5½ timme på buss både dit och hem helt själv, men med en bra bok ska nog den tiden gå åxå..

Nej, nu ska jag iväg och jobba sista natten, sen bär det av!

Den nya frillan

Japp, nu har jag gjort det, eller det var väl nästan ett par veckor sen, men skit samma. Här är den iaf! =)


RSS 2.0