Lite bättre

Jag ringde till barnmorskan och hon lyckades lugna mig lite. Än så länge är det ingen fara, de flesta barn brukar vända sig av sig självt. Men, om det inte gör det bokar de in en tid för en vändning, och sen eventuellt igångsättning för att den inte ska hinna vända tillbaka sig. Det brukar så gott som alltid hjälpa. Som tur är har bebisen typ 8 veckor på sig att vända sig. Så det går nog bra! Men man blir himla orolig för minsta lilla. Jätte jobbigt.

Nästa vecka börjar föräldraträffarna. Det ska bli rätt skoj. Jag tror vi har 4 träffar, och en kontroll inbokad under februari, så det blir mycket farande till barnmorkan. Förhoppningsvis gör det att jag kommer känna mig lite lugnare inför förlossningen. Just nu är det det ända jag är rädd, orolig, nervös, stressad, (etc etc etc) över. Känns det inte bättre efter alla träffar så måste jag nog ta upp det med barnmorskan. Jag tror att det gör så mycket ondare, och är så mycket obehagligare om man känner sig rädd.
Det jobbiga är att det inte spelar någon roll vad jag gör. Jag läser om det, ser på program om det, men jag känner mig inte säkrare eller lugnare. Hur ska jag klara av det? Vart ska jag hitta självförtroendet?

Barnmorskan - tvärläge

Vi var hos barnmorskan idag. Det hela började med att vi kom dit försent, för vi hade tagit fel på tiden (troligt pinsamt!), men som tur var hade hon tid för oss ändå för den som skulle kommit efter oss var på BB och födde.

Allt gick bra. Hb värdet var stabilt, men inte bra. Blodtrycket var som vanligt, och hjärtljuden var bra.

Sen när hon skulle mäta livmodern kände hon att barnet låg i tvärläge - inte bra. Hon sa inte så mycket om det, men såg lite bekymrad ut. Men allt hon sa var att vi får hoppas att den vänder sig, annars skulle dom försöka vända den.

Så kom vi hem. Och nu på kvällen började jag fundera lite över vad tvärläge var egentligen så jag googlade på det. Det borde jag inte gjort... Nu är jag jätte orolig. Allt bara snurrar runt i huvudet; kejsarsnitt, navelsträngsframfall, vändningförsök, ja listan kan göras lång. Måste ringa henne imorgon så hon får lugna ner mig lite. Jag vill ABSOLUT INTE SNITTAS!

Barnvagn och falukorv

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag och Andreas skulle åkt till Eskilstuna idag och ta en sväng på Barnens Hus i vårt sökande efter den perfekta barnvagnen. Men så blev det inte riktigt, Andreas sov och gick inte upp förrens vid halv tre. Då var det för sent. Så det får väl bli ngågon annan dag i veckan som kommer. Inte lätt det där med barnvagn, vad ska man ha egentligen?!

Nu står han iaf vid diskbänken och lagar mat. Ungsgratinerad falukorv med potatismos. Ska bli gott, det har jag aldrig lagat själv. Dessutom är jag riktigt hungrig nu, jag gick ju upp vid tio och åt frulle.


Mättare än mättast

Nu är jag tillbaka från kalaset. Det bjöds på en otroligt god fisk- och skaldjurssoppa med hemgjord vitlöksbaguette till. Hade jag inte bristiningar innan lär jag fått det nu. Ett plus är iaf mamma-byxorna. Resår vid hela magen så man slipper knäppa upp när man bli för mätt! =)
Till efterrätt blev det en Schwartzwald tårta (stavning?). Väldigt god den också. 


Köpte en kruka med krokusar igår som jag planterade i min bordsdekoration, fast det hade inte kommit upp några blommor än då. Men idag har det kommit en! Den slår säkert ut imorgon. Våren är på väg!



 

Ännu en lördag

Så var det lördag igen. Inte för att det spelar mig någon större roll vilken dag det är, varje dag är en jobbdag för en hemmafru. =)

Idag ska jag iaf på 60-årsfest. Det ska bli riktigt skoj, höga förväntningar på maten. Det är Anki som fyller 60. Jag kommer ihåg när man var liten, och 60 var jätte gammalt. Faktum är att alla var jätte gamla. Men Anki är ju inte alls gammal. Kanske betyder att jag börjar bli gammal? :s


Nour el-refai

Hihi, hittade klippet! Hur kul som helst! Enjoy!





Raw

Sitter och kikar lite på Raw Comedy Club på 5an. Nor (eller hur hon nu stavas) var ju hur kul som helst! Jag skrattade så jag grät! Verkligen mitt i prick. Hittar jag det på Youtube senare ska jag lägga upp det.

Vad det handlade om? Ja. i princip berättade hon hur dåliga killar är i sängen.

Om ni hittar klippet innan jag lagt upp det kan ni ju säga till!


Bebisstrumpor!

Hittade jätte söta babystrumpor för 10kr/paret, så jag slog till och köpte två par. Ett par blå, och en par rosa. Nu slipper den lilla frysa om fötterna när den bestämmer sig för att titta ut! (förhoppningsvis inte än)






Musiktorkan över!

Tack för tipsen igår, men nu har jag hittat precis vad jag letat efter. Jag tänkte beskriva dom som nyskapande, fast det är ju egentligen raka motsatsen till vad de är. De gör covers på ny musik, men med gamla melodier. Otroligt bra! ( och helt perfekt att städa till!)  The Baseballs!



Nej nu får Andreas komma hem så vi kan dansa lite!


Om någon skulle fråga..

Jag har hittat den perfekta bröllopsklänningen. Den PERFEKTA! The dress of my dreams! Nej, jag har inga bröllopsplaner, men det gäller väl att vara beredd om någon skulle fråga? ;p
Den var på rea och kostade bara 3500 så jag frågade Andreas om jag skulle köpa den, bara i fall att lixom. Han kollade på mig som om jag vore knäpp. Men vadå, hur ofta hittar man den perfekta?




Musiktorka

Milt sagt. Loggar in på spotify, men sen tar det stopp. Vad ska jag lyssna på? Ingen aning! Så jag loggar ut, och får sitta här i tystnaden. Skulle verkligen behöva lite tips och inspiration!

Någon som vet något värt att lyssna på?


Omtapetsering!

Woho, den 8 februari ska de börja tapetsera om tre rum (kök, v-rum samt ett sovrum)! Det ska bli riktigt skönt, då kan man komma iordning i lägenheten efter det. Nu har jag inte gjort det där "lilla extra", i och med att jag vetat om att det skulle göras om innan 1a mars.
Vi var nere på måleritjänst här i stan igår kväll och hämtade hem tapetprover. Nu ska det bara väljas! Lättare sagt än gjort..


Litchi och Lucas

Mmm nu sitter jag här med en hel skål med litchi! 39:90 kr/kg på netto. Det var riktigt prisvärt. Cirka 100kr/kg billigare än på ica! Och så goda de är sen... *gaah* oj, nu gör jag nästan en Homer Simpson. Jag stod och öste på för fullt i min påse tyckte jag, men sen när jag kom till kassan var det tydligen bara ½ kg. Får köpa lite mer imorgon! =D



Katten Lucas fick sitt roliga också. Papperskassen vi tog hem varorna i är tydligen väldigt underhållande för honom. Han ser inte helt klok ut när han håller på! Kul att han är lättroad.

 



Hihi, han ser ju helt galen ut!


Skola???

Jag vet fortfarande inte hur det blir med skolan. De sa att de skulle ringa igår förmiddags, men jag har fortfarande inte hört av dom. Veckorna flyter ju på så snart hinner jag ju inte bli färdig innan lilla bebisen ploppar ut.. Ringer de inte idag, så ringer jag dom imorgon. Måste ju få veta även om det inte blir något!

Vuxenpoäng - igen

Idag hade jag bokat en tid för mig och Andreas på försäkringskassans informationsträff om föräldraförsäkringen. (oj vad vuxet och tråkigt det låter!) När vi ska parkera bilen slår det mig att jag bara ser en massa män, alla på hela parkeringen är män, så jag börjar fundera för mig själv om det är någon tillställning i närheten. Andreas parkerar iaf bilen och går för att ta en biljett. Ungefär samtidigt som han kommer tillbaka, ser jag att alla dessa män, har gått tillbaka till sina bilar för att lämna lappen, och hämta något; sina gravida flickvänner! de flesta är mycket fetare än mig! =D Det hela såg fruktansvärt roligt ut, och ännu roligare blev det när jag insåg att jag och Andreas gjort på samma sätt. Man lixom såg den osynliga piskan vina genom luften...hihi


Förövrigt har det inte hänt så mycket.
Halkade omukll när jag skulle möta Malin för att gå en prommenad på förmiddagen. Hon ska ha 31/1, men såg inte ut att vara så ruskigt större än mig. Skönt att gå med någon som blir lika anfådd som en själv!




- I vilken saga går det åt mest toapapper?
- Ali Baba och de 40 rövarna!
(HAHA)


Att äta miljövänligare

Det finns fler, och kanske lite lättare sätt att vara lite miljövänligare istället för att ta cykeln till jobbet. Man kan till exempel ta en extra titt på vad man äter. För ett par nummer sen i Illustrerad vetenskap hade de nämligen med en tabell som jag tyckte var väldigt intressant. Där kan man bland annat se att kyckling belastar klimatet 5-6 gånger mindre än nötkött.

Här följer några livsmedel, samt hur många kilo CO2 per megajoule energi det är i livsmedlet. (Nej, jag är inte heller helt haj på uttrycket kilo CO2 per megajoule energi, men det är proportionerna som är intressanta! =P)


Nötkött        2,22
Gul ost        0,84
Lättmjölk     0,59
Fläskkött     0,46
Kyckling      0,41
Ägg            0,31
Lök             0,20
Rågbröd      0,09
Morot          0,08
Franskbröd  0,07
Potatis        0,06


Skola??

Jaa då har jag varit i skolan. Tog 45 minuter att gå dit, var där i 15 minuter, sen sa dom att de inte hade bestämt hur de skulle göra med min kurs, så det var bara att knalla de 45 minutrarna hem..

De skulle ringa imorgon..

Skola?

Förra veckan var jag nere på "campus Brevvik" (HA-HA!!) och pratade med en syokonsulent om om att jag var intresserad av att läsa biologi på disans. Hon hade inte riktigt koll på läget, men skulle återkomma. Och nu fick jag papper om att jag skulle dit på måndag (imorgon) på upprop! Så jag ringde och frågade om jag skulle få börja studera. "Jag vet inte men gå dit du iaf". Mmm... det är ju inte bara att gå till brevvik härifrån...

Men iaf, imorgon ska jag alltså kanske börja plugga. 


Iller and dinner!

Tacos hos Sofia igår. Väldigt mysigt, och gott!

Men det roligaste var hennes tre illarar, Oskar, Bill och Selma! Dom var ju hur häftiga som helst! Nån gång ska jag ha ett par illrar. När det finns tid, och rum. Inte så bra kombination med småbarn och ett par illrar kanske..

 Tog en bild, men inte lätt att få fler illrar att vara still samtidigt! =P Men en syns bra iaf.




Horror movie

När bebisen bestämmer sig för att, jaa jag vet inte vad den gör egentligen, men det känns som att den typ drar med en hand, eller kanske en fot (något litet iaf) längs med magens insida. Alltså den smeker en på magen, fast inifrån. Iaf, när den bestämmer sig för att göra så, så ser det ut som någonting taget från en skräckfilm. En sån där med rymdvarelseparasiter eller liknande. Man lixom ser hur någonting rör sig inuti en själv, och jag sitter här halft skräckslagen, för jag tycker fortfarande att det känns lite olustigt, och halft fascinerad.

Sparkarna och buffarna har jag inget problem med, men "smekningarna"... Huuu!!


Ojoj! nu måste jag klä på mig, julia hämtar mig snart!

Najs

Igårkväll var jag Julia och Sofia (en kompis till Julia) ute och åt middag på OTs. Det var jätte gott, och jätte trevligt. Julia började tjata om att åka hem och sova vid 22:30 tiden, men konversationen gled vidare och jag tror inte vi var hemma förrens närmare 24.

Ikväll ska vi hem till Sofia och äta. Hon ska tydligen ha 2 (eller var det 3?) illrar! Det verkar fränt! Jag har aldrig träffat en iller förut.

Nu håller jag iaf på att göra mig iordning. Det är riktigt kul att få piffa till sig ibland. Inte helt klar över vad jag ska ha på mig bara.. Är det inte konstigt att garderoben tycks vara full med kläder, men aldrig något att ha på sig? :S

Lumene

Jag måste bara berätta om min nya ansiktsrengöring. Det är en rengöringsolja från Lumene som heter "Lift touch rejuvenating cleansing oil" (knepigt namn), och den gör verkligen rent. Jag har använt den på full-sminkat ansikte, och det är bara att ta på ett par droppar, gnugga in, skölja med ljummet vatten, och voila! Inte ens mascarafläckar på min vita handduk jag har till ansiktet! Det brukar ALLTID bli mascara på den! Känns jätte mjukt och skönt i ansiktet efteråt. Undrar om det finns något liknande till kroppen..

Hursomhelst, 135kr på Åhlens, PROVA! 


"Naturgodis"

"Godare än grönsaker - nyttigare än godis"

Joo det må så vara.

Jag tycker det är rätt gott. Men jag vet inte om det är så nyttigt egentligen. Hihi, det är klart, någonsans i den där chokladen med härdade fetter, någonstans finns det ju faktiskt en liten nöt med lite bra fetter. Men det är ju fortfarande inte bra.

Hmm... det borde ju iof betyda att en marabou schweizernöt(?) är nyttigare än en vanlig...

Är det så?! :S

Finns det ingen "mat-vetare" som kan sluta säga vad man ska äta, som är så himla supernyttigt. Finns det ingen som bara kan hjälpa en att välja det bästa av skräpet?

Framförallt nu, när jag har värsta cravings på sötsaker sen några veckor tillbaka.. Nutella på polarbröd, med en skål crunchy med mjölk till frukost. Inte bra. Vart tog havregrynsgröten vägen?! :P
Kräm med mjölk.... Mmmm..
Jaja, jag äter iaf en fruktsallad så gott som varje dag. Det måste ju vara bra iaf!

Jag får väl tänka positivt när jag biter i min chokladindränkta nöt. Någonstans där inne, lååångt inne, finns det trots allt något bra (bättre).


(Tack för alla fina namnförslag, kom gärna med fler!)


Jotex

Förra veckan beställde jag lite saker från Jotex. De hade, som alla andra, mellandagsrea. IDAG KOM DET! =D
Jag hade beställt:

2 kökshanddukar           10kr
3-dels påslakanset         129kr
6st borsdtabletter           75kr
4 handdukar                  69kr
2 badlakan                     69kr
hörnhylla till badrummet 149kr (ej rea)

Allt detta, inklusive frakt, gick på ca 540kr. Inte illa, inte illa! Riktigt nöjd med hörhyllan. Lätt att sätta ihop, och passar perfekt i duschen. De svarta "läder" bortdstabletterna passar perfekt till mina svarta köksstolar i läder ( finns på bild i tidigare inlägg ), och handdukarna blir så fina i badrummet.

                                        

Name my baby!

Gaaah varför ska det vara så svårt?! Jag har ingen aning om vad bebisen ska heta. Det finns ju nästan inga fina namn, eller det finns snarare inga namn som känns rätt. Har värsta idé-torkan, så om ni som läser vill, får ni gärna ge några förslag.

De jag funderar på själv för tillfället är:
Alva
Astrid
Freja
Greta
Lovisa

Kom gärna med förslag!

Kluven

Jag kan inte göra vad jag vill längre. Det är väl OK. Per fyller 30 och han skulle ha 30års fest nästa lördag i norrköping. Det skulle vara middag, berättade Andreas. "jaa men vad kul!" sa jag, middag kan jag ju vara med på. Och naiv som jag var tänkte jag att det bara skulle vara middag. Senare framgår det att det var utång också.. Och genast kan inte jag följa med, ens på middagen. Hur ska jag komma hem från Norrköping helt själv?

Här kommer delen som gör att jag känner mig kluven:

Det är Andreas bulle jag har i ugnen. Halva iaf. Varför ska bara jag offra saker? Det som är mest rättvist är väl att vi båda går på middagen. Sen åker vi hem. För VÅRAT barn kan inte vara i så hög ljudnivå som det är på krogen.
Men samtidigt känner jag "varför ska båda lida?" är det inte bättre att iaf en av oss kan leva normalt än så länge?

Jag vet inte vad jag tycker helt enkelt. Jag känner att båda väger lika mycket..hmm..

super-bebis

Jag förstår faktiskt inte riktigt vad det tagit åt min lilla bebis. Den har sprattlat, sparkat, snurrat och buffat i flera dagar. Vaknar till och med på nätterna av att den håller på. När sover den egentligen?! När får JAG sova en hel natt igen?! (vad bortskämd jag är nu.. vänta bara cecilia, vänta bara...)

Häromdagen försökte jag träna Andreas inför föräldraskapet. Han skulle inte få somna innan bebisen sutat sparka, och jag skulle väcka honom på morgonen när den började. Han somnade efter tio minuter, bebisen sparkade i över en timme till. Han vaknade tre timmar efter att jag väckt honom första gången på morgonen..Så betyget blev underkänt. Som tur är är det tre månader kvar tills han måste vara vaken. Då klarar han det nog bra.

Nähä dags att fixa lite pannkakor och sen väcka herrn i huset. Han har jobbat natt i natt, och ikväll ska nog jag följa med.

vattengympa

Ikväll var jag så otroligt duktig och gick på vattengympa HELT SJÄLV! Att träna ensam kanske vissa av er gör varje gång, men det var nog nästan första gången för mig tror jag, vad jag kan komma på. Jag var så dum så jag tänkte att "äh det är nog inte så mycket folk, har ju nyss varit jul.." etc. Vad jag inte tänkte på var att idag var det första dagen för i år de körde vattengympa. Bassängen var proppfull. En del kände jag igen, men det var väldigt många nya "nyårslöften" där också tror jag, så det klingar nog av om några veckor... :P

Vinter

Den här helgen har vi varit riktiga friluftsmänniskor jag och Andreas. Helgen har vi spenderat vid Överbosjön och åkt (åki, som Andreas skulle sagt) fyrhjuling, grillat korv och druckit varm choklad. Det var lite roligt, rätt mysigt, och lite läskigt. Jag och Andreas är inte helt överens om vad "att köra försiktigt" innebär. Han tycker något i stil med att så länge fyrhjulingen inte lämnar marken kör man försiktigt. Jag tycker att köra försiktigt innebär att man kör sakta, och gör mjuka fina svängar. Inte göra massa konster så det yr snö överallt och det känns som att man ska flyga av. Men lite kul var det. Även fast jag inte såg så mycket. Är ungefär som en struts, så länge jag inte ser något, kan det inte vara farligt. :P


 

På kvällen hade vi lite mys med film, chokladpudding och pussel. Lucas tyckte det var jätte kul att hjälpa Andreas lägga pussel, men han tyckte inte det var så skoj att få hjälp av Lucas. .


Möte

Om 40 minuter ska jag vara på brevviksskolan och ansöka om att börja läsa på distans. Tänkte börja med något lättare, bara för att prova på hur det funkar, så det blir nog biologi A på 50 eller 75%. Sen i höst får vi väl se om jag fortsätter läsa komvux för att få kurser så jag kan bli biomedicinsk analytiker, eller om jag plockar kurser som verkar intressanta från någon högskola eller universitet, som för att känna mig för lixom. OM det nu fungerar med bebisen. Kanske blir en jätte jobbig en. Jaja nu måste jag sätta lite fart iaf!


Mammakläder

Fick HM katalogen för ett tag sen. 2 sidor, TVÅ SIDOR med mammakläder!! Det var riktigt dåligt. HM är ju de enda man har råd att handla mammakläder från. Var ute på internet och klickade runt lite, det finns ett märke som heter BOOB som gör väldigt fina, enkla kläder, men det kostar multum! De här två topparna kostar 595kr respektive 495kr. Och de är ju helt vanliga! Man kan ju inte ha dom så länge heller.

    

Men jag hittade en top på HM som jag funderar på att köpa. Finns i svart, vit, ljuslila, och den här blå färgen. Kostar 129kr, och ser nästan ut som den svarta ovan. 129kr är ett mycket vettigare pris för något man bara kan några månader, eller hur? 



Någon som vet någon annan butik i trakten (nyköpings-trakten), eller på internet som har ett skapligt utbud utan att kläderna ligger på 500kr/plagget? Nu går jag runt i morfars gamla flanellskjortor..


hmm...

Okej, nu ser jag på en film på SVT1 (med den läckre Mel Gibson) och jag måste faktiskt erkänna att det är skönt att det inte är någon inte reklam.. MEN det är inte värt 2000 om året!

Filurer

Igår bjöd jag och Andreas, mamma och Leffe på middag. Vi var skyldiga en tre-rätters sen vi fick deras gamla soffa när de köpta en ny. Menyn såg ut som följer:

Till förrätt: Stekt halloumi på en bädd av ruccola, olja och lite grovt salt
Huvudrätt: Gratinerad köttfärspasta med sallad
Dessert   : Oliver, pesto, marinerad vitlök och crostini

Kolla in vad jag hittade bland crostinin! Det måste ju betyda tur! En glad gubbe, och en glad halvmåne.

glad gubbe och glad halvmåne

Ikväll ska jag Emelie och Julia bada badtunna hemma hos mamma. Det ska bli skönt!

Nigella

Ni vet hon den där brittiska tv-kocken. Ser ut att ha familj från medelhavet, hon är så mörk i färgerna. Inte i hyn, men hår och ögon. Ser lite grekisk ut nästan..
Hursomhelst, är det bara jag som tycker att hon är.. porrig? Hon pratar så målande och drömmande om maten när hon lagar, och ger kameran lite för långa blickar, och lite för porrigt ansiktsuttryck. äh, det är svårt att förklara.. Inte barnvänligt matprogram iaf!

 

(bilder från http://lostonthestreet.wordpress.com/2009/06/13/welcome-to-my-lesbian-paradise/
 och http://culinspiration.wordpress.com/2009/11/03/nigella-lawson-on-self-indulgence/)

Ett nytt år

Det nya året 2010, firades med vad som enligt planeringen skulle bli en 3-rätters middag med Josefin, men blev en 2-rätters middag med Josefin och PG, som slutade hos grannarna. Det var en väldigt rolig kväll, även fast festen hos grannarna kändes lite som i 1:an på gymnasiet, men var bjuden i andra hand, var på tok för liten och inte kände någon. Men man får vara glad för de stunder man känner sig ung igen! ;P

Ooo min nyårs outfit!

Josefin tog en del bilder med sin nya (rosa) kamera under kvällen, de måste jag komma ihåg att fråga om, hade varit kul med en i det här inlägget.

Igår invigde vi mammas och Leffes nya badtunna. Det var roligt för de flesta av oss... ;P Jag hade aldrig badat i en sån förut. Jag och Andreas satt i 4,5 timme, Robin satt längst, han satt i 8 timmar!

Nej nu måste jag snart sova. Får inte glömma bort att ringa komvux imorgon!



RSS 2.0