Måndag

Inatt kunde jag inte sova något, var så nervös. SSAB ringde mig i fredags, men jag svarade inte för den var på ljudlös sen vi var hos barnmorskan, så jag ringde upp dom imorse.. Om jag inte varit gravid skulle jag fått mitt gamla jobb tillbaka. Men, nu är jag ju gravid, och de har bara driftjobb att erbjuda, så det blev inget. =/ Det visste jag väl i och för sig nästan, men man hoppas ju ändå. "...så kläm ut den du har i dig, var mammaledig, och hör av det sen. Du var så omtyckt där nere så det är nog inga problem..." sa hon den där rekryteraren iaf. Var ju lite kul =) Men oj vad jag hade behövt pengarna..

Förutom SSAB har jag fått ringa kustbostäder om lite grejer, försökt få tag på min handläggare på a-kassan för 4de veckan i rad, men hon är aldrig där! Inte konstigt att jag inte får mina pengar när människan inte jobbar!! 3 månader...  

Flytten har vi börjat med lite smått. Andreas möbler är på plats, och nu om någon timme ska jag och syrran köra dit några kartonger med kläder. Har packat tre kartonger med kläder, och de jag inte vill ha får antingen syrran ta, eller så får myrorna eller uff dom. Skorna är sorterade i sina respektiva skokartonger så även dom är redo att börja sitt nya liv på Hagtornsvägen! =P Tror det här blir riktgit bra.

Ooo så har jag hunnit gå en promenad med julia och visat henne nya stället.

Rätt produktiv dag..


bebisbild

Scannade in bilderna, men det blev ännu kornnigare kvalité än på pappret, som i sin tur var sämre kvalité än på skärmen hos barnmorskan, men ni kanske ser ämdå?




"mamma-dag"

Idag hade vi tid hos barnmorskan. Det gick rätt bra, hon stack mig i fingret som vanligt, och jag tycker att det är jätte obehagligt och håller på att dra undan det varje gång. Rätt töntigt, för jag antar att sticket i fingret är det minsta jag egentligen kommer att få uppleva i smärtväg. =/
Så lyssnade vi på bebisens hjärtljud, det lät som det skulle. Men, när jag ställde mig på vågen fick jag lite skäll. Jag hade gått upp 9 hekto(!!) sen förra gången (för ca 10 veckor sen..). Det betyder att jag har gått halva graviditeten ungefär, och gått upp ca 1kg.  Hon frågade till och med om jag spydde efter maten, men det gör jag ju inte. Jag har aldrig spytt. Plus att jag äter massa mellanmål, och rätt stora portioner. Jag frågade hur mkt jag skulle gå upp till nästa besök som är om ca en månad, och 2 kg tyckte hon iaf. Men det är ju runt jul, så vem kan inte lägga på sig två kg då? Det gör man ju i vanliga fall! :P

Efter besöket gick jag och andreas en sväng på stan. Jag fick jätte fina mammajeans, för mina egna kan jag inte knäppa längre, och en jätte fin mammatröja. Han är så snäll så!

Funderar på om jag ska försöka scanna in en bild från ultraljudet, man ser ju faktiskt vad det föreställer..

Ultraljud

Jaha så var ultraljudet gjort. Jag var jätte nervös innan, blev lite skrämd jag var på den där avdelningen sist. Men det gick jätte bra, trots full blåsa. Fick ett par fina bilder att ta hem, men det syntes inte lika tydligt på dom som det gjorde på skärmen där. Där såg man verkligen allt!

Aaah, vill ni veta vad de tror att det är? en flicka! =P

smått och gott

Igår var en vääääldigt vääääligt jobbig dag. Tror jag hade jätte lågt blodtryck eller något för jag såg mitt sovrum snurra när jag låg i sängen. Det var ungefär som att åka virvelvinden, på riktigt, fast det slutade aldrig.
Senare på kvällen blev det bättre så jag masade mig iväg på vattengympa. Skönt att göra ngt iaf. Sen åkte jag hem till syrran och vi kollade på Twilight, för den skulle ju vara "SÅÅÅÅ BRA", och den var väl okej, så vi ska de 2an på bio ikväll. kan ju bli trevligt.

ultraljud på torsdag, pirrigt!

mushroom

Igår var jag på McDonalds och skulle använda toaletten. Framför mig när jag sitter ner står den vanliga lappen de brukar ha med när de städade och vem som gjorde det. Längst ner på den läste jag "Vid svampinfektion komtakta oss". Vad märkligt tänkte jag efter att ha läst det flera gånger, det smittar ju inte, vad menar dom? Så jag läste det ännu en gång, och tur var det, för egentligen stod det "Vid synpunker kontakta oss". De orden är ju inte ens lika, men jag fick mig ett litet skratt iaf..

Kickad

Nu kom första sparken som kändes på utsidan av magen! Lite obehagligt var det, men ändå lite häftigt. Tillslut lyckades även Andreas och syrran tajma in det så att de kunde känna. Så fort någon annan lägger en lätt hand på magen har den en tendens till att ligga så stilla som möjligt, så när det var mammas tur rörde den sig inget mer. Men, misströsta inte, det kommer väl fler gånger!

 God natt!

Vuxenpoäng

Ja vuxenpoängen verkar bara växa och växa. Förutom bulle i ugnen har jag och Andreas en flytt på g. Till Hagtornsvägen. Det är en lägenhet i markplan med altan, typ som ett radhus ser det ut. Flyttar nu i månadsskiftet så det har gått fort. Var och kollade på den här om dagen. Vill göra om lite så jag skulle få ett kostnadsförslag från kustbostäder, men det skulle inte bli så dyrt.

Så ringde jag A-kassan idag också ( mer vuxenpoäng med jobb jaja ), och de har inte ens behandlat min ansökan som skickades in för två månader sen. Kommunen hade fyllt i arbetsgivarintyg fel så jag lär inte få några pengar innan årsskiftet. Hoppas jag får det till min födelsedag i mars iaf..

Tråkigt det här med vuxenpoäng..

Att komma ut ur garderoben

Jag har funderat ett bra tag på om jag verkligen vill skriva om det här i min blogg, eller om det är något privat. Men, samtidigt det blir svårt att skriva om något överhuvudtaget om jag inte gör det. Så det är väl lika bra att komma ut:
Jag och Andreas ska bli föräldrar. Det är beräknat till månadsskiftet april/maj än så länge, vi har inte varit på ultraljuet ännu, ett par veckor dit, så det kan ändras.
Det var inte ett lätt beslut, många sömnlösa nätter och en massa samtal. Vi besökte en abortklinik och pratade med läkare och kurator, men hur vi än vred och vände på det kom vi fram till samma sak; av två saker som kändes dåligt (behålla/inte behålla) kändes det minst dåligt att behålla det. Nu känns det faktiskt oftast bra. Andreas är nog lite mer positiv än jag, och det skulle nog jag också vara om inte jag behövde klämma ut den! =)

Nej, men det tråkigaste var att behöva hoppa av KTH. Eller behöva och behöva, jag hade ju kunnat gå kvar hela terminen som jag tänkte, om det inte varit för att jag kom så mycket efter. Mina tankar var inte först och främst på studierna under ett par veckor, och då hamnar man rätt mycket efter, sen var jag sååå otroligt trött. Kunde utan problem sova 12 timmar, och ÄNDÅ vilja ta ett par tupplurar under dagen, plus att de inte kändes som rätt läge att samla på sig lån. Men, nu är det i alla fall som det är, jag ska bli mamma, Andreas ska bli pappa, vi ska bli föräldrar. Det känns skönt att våra familjer har varit bekanta i 30 år i alla fall, om det skulle skita sig mellan honom och mig så tror jag ändå inte att det skulle bli problem. Nej, nu måste jag hoppa in i duschen, ska träffa Julia snart. Hej hopp!

RSS 2.0