Rabarber- och jordgubbsmuffins
Otroligt saftiga muffins som är svåra att bara ta en av!
12 st
Du behöver:
150 g smör eller margarin
2dl ljust muscovadoråsocker
2ägg
1 citron
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125g rabarber
125g jordgubbar
topping:
2dl crème fraiche
ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Rör matfett och muscovadoråsockret smidigt. Rör ner ägggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen . Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 0.5 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
3.Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.
Låt det smaka! =)